Societat 05/12/2012

La candidata que temia ser relacionada amb Catalunya i perdre les eleccions

Una aspirant a degana del Col·legi d'Advocats de Madrid desmenteix el "rumor rotundament fals" que alguns membres del seu equip són catalans. El comunicat diu que "ser un espanyol català no és dolent" i agita la xarxa

Ara
2 min
Captura de pantalla de la candidatura de Sonia Gumbert

BarcelonaUn comunicat publicat a la web de la candidatura de Sonia Gumpert a les eleccions del Col·legi d'Advocats de Madrid desmenteix amb rotunditat –i moltes explicacions sobre la seva particular visió de la catalanitat– que l'equip tingui res a veure amb Catalunya.

"Certs cercles de poder i candidatures que els són pròximes han fet córrer interessadament un rumor que és absolutament fals. Aquest rumor consisteix a vincular l'esmentada candidatura amb Catalunya aprofitant-se de l'actual moment que es viu en aquesta comunitat. L'objectiu no és altre que pretendre treure crèdit d'aquesta desafortunada situació", anuncia el text.

El comunicat dedica diversos paràgrafs a assegurar, del dret i del revés, que cap dels membres de la candidatura és "veí de Catalunya" i que l'equip no és "segregacionista".

La candidatura ha explicat a l'Ara.cat que Sonia Gumpert té delegació a Barcelona, Palma i Berlín, però que és un despatx "creat a Madrid". Tot i així, també s'esforcen a deixar clar que no tenen res contra els catalans que se senten espanyols.

"Aquells espanyols de veïnatge català que se senten profundament espanyols i que detesten qualsevol idea segregacionista mereixen el respecte i l'acollida franca. Ser un espanyol català, per favor, no és res dolent", aclareix el comunicat.

Tot i aquesta consideració troben que, tenint en compte que cap dels 14 membres de la candidatura és català, "no mereixen que en funció d'una conjuntura política determinada es pretengui confondre o deixar de ponderar el programa electoral, la noblesa espiritual, la competència professional i la moralitat dels candidats introduint una qüestió estranya [al procés electoral del col·legi]".

El text ha corregut per la xarxa i ha provocat la reacció de molts usuaris de Twitter, que critiquen el comunicat.

stats