Societat 18/08/2015

Cap dels companys de pis del senegalès mort a Salou va veure que els Mossos el toquessin

Tots ho han declarat al jutge que investiga per què Mor Sylla va caure des del balcó d'un tercer pis

Ara
2 min
El germà del senegalès mort a Salou sortint dels jutjats de Tarragona, aquest dilluns al migdia / ACN

BarcelonaCap dels cinc companys del pis de Salou d'on dimarts de la setmana passada va caure i morir un home d'origen senegalès va veure que els Mossos d'Esquadra el toquessin. Així ho han declarat davant del jutge els cinc homes que eren a l'habitatge quan la policia catalana hi va entrar en una operació contra la venda ambulant d'objectes falsificats, segons han explicat fonts judicials a l'ACN. Avui han declarat els dos companys de pis que faltaven mentre que els altres tres ja ho havien fet ahir, però tots admeten que no van veure res.

Les declaracions dels cinc testimonis, tots arrestats el mateix dia que va morir Sylla, no contradiuen la versió dels Mossos d'Esquadra, segons la qual l'home, quan van entrar els agents, va anar al balcó, es va enfilar a la barana i va relliscar sense que cap agent el toqués. A més, un dels companys de pis que havia dit públicament que havia vist dos agents forcejant amb Sylla abans que caigués, ahir se'n va desdir i va admetre que no ho havia vist.

Els dos homes que han declarat avui, que dormien a la sala d'estar del pis, han admès que tampoc van sentir res que els pugui fer pensar que hi va haver cap contacte entre els agents i Sylla. El jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona encara ha de prendre declaració a tres testimonis protegits –tres veïns de Salou que eren a la plaça de Sant Jordi quan va caure Sylla–, que també haurien de declarar que no van veure cap agent que toqués l'home abans de la caiguda.

La investigació del cas, arran de la denúncia del germà del mort, Ibrahima Sylla, continua oberta i no es descarta que el jutjat citi a declarar algun dels agents que van participar en l'operació. Ibrahima també va declarar dilluns i manté la denúncia perquè assegura que vol que s'investigui i s'aclareixi la mort del seu germà. Insisteix que "mai no hauria saltat voluntàriament".

stats