Societat 17/08/2015

El testimoni que va assegurar haver vist els mossos forcejant amb el manter senegalès mort a Salou se'n desdiu

Babakar Ka, el testimoni que va dir davant les càmeres que va veure uns agents pugnant amb el venedor de 'top manta', ha reconegut davant del jutge que no va veure res en la sessió dels quatre primers testimonis del cas

Agències
2 min
El germà del senegalès mort a Salou sortint dels jutjats de Tarragona, aquest dilluns al migdia / ACN

SalouBabakar Ka, el testimoni que va assegurar davant les càmeres que va veure els Mossos d'Esquadra forcejant amb el "venedor de 'manta'" de Salou Mor Sylla abans que caigués pel balcó de casa seva, ha reconegut aquest dilluns davant del jutge que no va veure res, com ja va sostenir davant la policia catalana, segons han informat fonts judicials. Babakar ha comparegut com un dels primers quatre testimonis davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona, que investiga la mort de Sylla dimarts passat en precipitar-se des del balcó de casa seva quan fugia d'una batuda dels Mossos d'Esquadra contra una suposada xarxa que importava productes falsificats.

Babakar havia afirmat davant els periodistes, dijous passat, que va veure com els mossos van forcejar al balcó amb la víctima quan els agents anaven a detenir-lo, extrem que la conselleria d'Interior va negar amb rotunditat, en insistir en la seva versió que no hi va haver cap contacte físic entre la víctima i els policies.

En canvi, Ibrahim Sylla, el germà del manter, ha ratificat davant del jutge el contingut de la denúncia que va presentar pels seus dubtes sobre la versió policial perquè, tot i que no era al pis, està convençut que el seu germà no va intentar saltar pel balcó. El tercer testimoni ha estat Khadim Gueye, que igual que Babakar també ocupava una altra de les estances del domicili.

Pel que fa a les tres persones veïnes de Salou que van presenciar els fets, dos homes que eren al carrer i un altre que ho va veure tot des d'un balcó, s'han considerat "testimonis protegits" per preservar-ne la identitat. Tots tres van declarar a la policia que no van observar cap contacte físic entre els mossos i el manter mort. En funció de com es desenvolupin les declaracions, el jutge podria citar a declarar alguns dels agents dels Mossos que van participar en l'operatiu policial. En qualsevol cas, només haurien de comparèixer aquells agents que van tenir un contacte directe amb els manters i van observar les seves reaccions, han afegit les mateixes fonts.

L'Ajuntament es personarà

L'Ajuntament de Salou ha anunciat la seva intenció de personar-se com a acusació particular contra els causants dels danys que es van produir dimarts passat, arran de la manifestació per la mort del ciutadà senegalès que va caure d'un balcó durant una persecució policial. La zona més afectada és la de la plaça de Sant Jordi i el carrer Barcelona, i es calcula que el cost pels desperfectes puja a uns 9.000 euros. L'alcalde del municipi, Pere Granados, ha advertit que no permetran que "quedin impunes aquests fets". "Els actes violents han de tenir conseqüències i s'ha de fer caure tot el pes de la llei; perquè en una societat democràtica no es pot tolerar cap acte d'aquesta virulència".

El batlle ha afegit que aquesta actitud mereix "una condemna civil i penal i que s'apliqui la llei d'estrangeria als que estiguin en una situació irregular i que s'incoï un expedient d'expulsió". Per als causants dels aldarulls que tinguin permís de residència, Granados demana "que els constin els antecedents penals a l'efecte de la renovació i els sigui denegada, si escau"

stats