Societat 02/05/2016

Carlos Cuevas: “Creua més gent amb la barrera abaixada que pel pas soterrani”

Actor i veí de Montcada i Reixac

A.s.
1 min

Montcada i ReixacCom és viure en un poble amb un pas a nivell com aquest?

És complicat perquè et limita molt la mobilitat. Si vas amb cotxe i les barreres baixen, pots estar-te deu minuts parat i es fan unes cues molt llargues. Tenim tres vies, autopistes… és un poble envoltat d’infraestructures i això fa molt difícil la vida diària. I s’hauria de fer alguna cosa de seguida, no només per les molèsties: hi ha hagut molts accidents i molts morts, i això no es pot permetre.

A Montcada tothom coneix algú, directament o indirectament que hi ha perdut la vida.

Sí, conec gent que ha mort atropellada, no eren amics pròxims però saps qui són, com es diuen, qui és la seva família... És un drama que això avui encara passi, i és trist que hàgim d’arribar a aquest punt per fer-hi alguna cosa.

Des de Renfe o Adif us poden dir: “Si tothom respectés les barreres del pas a nivell, no passarien aquests accidents”. ¿Tu has travessat mai amb el semàfor vermell?

Ho he fet jo i ho ha fet tothom. Si és que les barreres estan abaixades durant 10 minuts! La infraestructura no està preparada per facilitar la mobilitat de la gent. A 200 metres del pas a nivell hi ha un pas subterrani, i s’hauria de fer servir més, però hi ha més gent que passa amb la barrera abaixada que pel pas sota terra, i és una irresponsabilitat.

¿Des de quant sents que el soterrament és imminent?

Recordo haver vist pancartes als balcons d’ençà que tinc consciència, i crec que per molts motius el soterrament hauria d’arribar ja.

stats