Societat 11/11/2014

El Castelloscopi, la mirada dels que viuen els castells des de dins

Els castellers del Poble Sec aposten per Verkami per presentar aquesta curiosa instal·lació audiovisual

Ara
1 min

BarcelonaEl Castelloscopi és un calidoscopi de mirades castelleres que es presenta formalment com una instal·lació audiovisual, un projecte dels Castellers del Poble Sec dins dels actes del seu quinzè aniversari.

Per finançar-lo, la colla dels Bandarres, com es coneixen popularment, impulsen una campanya per recollir fons a través de Verkami. Aquesta instal·lació audiovisual està formada per una estructura metàl·lica vertical que imita una construcció castellera, d'uns 2,5 metres d'alçada i 3 d'amplada, on els castellers són substituïts per diverses pantalles.

25 pantalles reflecteixen la visió subjectiva corresponent a cada casteller/a. Així, es genera una identificació total entre la posició de la pantalla en relació a l'estructura vertical, la subjectivització de les mirades de les pròpies persones castelleres, i la mirada de l'espectador/a, que podrà recórrer per tots cantons la instal·lació audiovisual, en una immersió visual total en el fet casteller.

D'aquesta manera, s'acosta el fet casteller i la seva profunda riquesa humana al conjunt de població del país. L'objectiu final és que qualsevol persona es pugui identificar amb les diferents funcions que es desenvolupen en una construcció castellera i que, per tant, senti un interès afegit per formar-ne part.

Tot i haver-hi membres d'una colla castellera els Castellers del Poble Sec volen que el Castelloscopi sigui de tot el món casteller. Per això ofereixen la seva cessió a altres colles castelleres, beneficiant-se dels resultats de la seva exhibició i de la realització dels tallers per a les entitats del seu entorn.

stats