Societat 29/06/2011

Un pilot civil mallorquí mor en l'atac talibà contra un hotel de Kabul

La ministra d'Exteriors no ha volgut donar més informació a l'espera de poder contactar amb els familiars. En l'assalt hi han perdut la vida vuit clients més de l'hotel, dos policies afganesos i set insurgents

Miquel Codolar / Agències
2 min
L'hotel Intercontinental, en flames, després de l'atac

MadridLa ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha confirmat la mort d'un pilot civil que treballava per a una línia aèria turcoafganesa en l'atac talibà contra l'Hotel Intercontinental de Kabul, on han mort almenys 18 persones.

Jiménez no ha volgut donar més dades perquè ha dit als passadissos del Congrés que "l'ambaixada espanyola s'està ocupant de tot però el primer que hem de fer és contactar amb la família, que són els primers que han de conèixer la informació".

El pilot mallorquí, segons el govern espanyol, ha mort durant l'atac en què han participat sis terroristes talibans, que també han mort a Afganistan.

Tota una nit de tirotejos

En l'atemptat, reivindicat pels talibans, hi han perdut la vida almenys 17 persones més, a banda del pilot mallorquí: vuit clients de l'hotel, dos policies i set dels insurgents que han participat en l'atac. També hi ha hagut una dotzena de ferits.

L'assalt contra aquest important establiment hoteler de la capital de l'Afganistan va començar ahir a les deu de la nit, hora local, mentre molts clients estaven sopant. Segons les autoritats afganeses, el comando talibà anava fortament armat i hauria penetrat a l'Hotel Intercontinental a través del jardí de la part del darrere. Un cop a l'interior, s'hi va atrinxerar.

Policia, exèrcit i l'OTAN

Diverses unitats de la policia i de l'exèrcit afganès van desplaçar-s'hi ràpidament per fer front a l'assalt, amb el suport aeri d'alguns helicòpters de la missió internacional desplegada al país asiàtic.

Les forces de l'ordre van necessitar tota la nit per donar per controlada la situació. A primera hora del matí queia l'últim dels insurgents atrinxerats a l'interior de l'edifici.

L'Intercontinental és un hotel de cinc estrelles amb sis plantes que suposa un important reclam per als estrangers que visiten Kabul.

stats