Societat 13/07/2015

Els catalans suspenen Ada Colau en el seu primer mes de govern, segons una enquesta de 'La Vanguardia'

Sobre les expectatives del nou consistori de Barcelona, la majoria tem per les inversions però espera que millori la mobilitat urbana

Ara
1 min
Ada Colau, en el míting d'aquest dimecres a la plaça de Catalunya. / PERE VIRGILI

BarcelonaUna nota de 4,75 sobre 10. Aquesta és la nota mitjana que posen els catalans a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el seu primer mes de govern, segons una enquesta de 'La Vanguardia'. Si es tenen en compte només els residents a Barcelona, la que va ser cara visible de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) tampoc aprova (4,60). De fet, l'opinió sobre Colau ha empitjorat en el 43,7% dels casos i ha millorat en el 26,4%.

Sobre les expectatives del nou govern, els catalans esperen que amb l'arribada de Barcelona en Comú a l'Ajuntament millori la mobilitat urbana. Un 45,2% creu que la circulació i l'ordenació del tràfic millorarà en general i, alhora, un 34,9% dels entrevistats creu que el funcionament dels autobusos urbans serà millor.

I quins poden ser els punts febles de Colau? Els aspectes que tenen a veure amb l'atracció d'inversions o el turisme. Una majoria dels entrevistats, un 45,9%, creu que es debilitarà la marca Barcelona, i un 51,4%, que la ciutat atreurà menys inversions. D'altra banda, un 50,9% dels enquestats creuen que les relacions amb la Generalitat empitjoraran.

Una altra dada rellevant és que només el 15,8% creuen que les ajudes socials faran un salt endavant.

stats