Munté afirma que Catalunya podria acollir uns 2.000 refugiats i insta l'Estat a no regatejar les quotes que fixi la UE

El Govern es reuneix amb ajuntaments i entitats socials per coordinar una resposta a la crisi humanitària

 

La vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, ha reivindicat aquest dilluns la solidaritat de Catalunya amb els refugiats de guerra i ha xifrat en vora 2.000 –tal com l'ARA va avançar– el nombre de persones que es podria acollir properament.

"Durant la guerra dels Balcans es van poder acollir 2.000 persones, i ben segur que podríem assumir una xifra similar o, fins i tot, superior", ha remarcat en una entrevista a La Xarxa.

Munté ha demanat al govern espanyol que no regategi a la baixa la quota que li assigni la UE en la cimera europea del 14 de setembre. Tot i no tenir competències en asil, Govern, ajuntaments i entitats socials es reuneixen aquest mateix dilluns per coordinar una resposta a la crisi humanitària.

27 euros per refugiat i dia

L'acollida d'aquests refugiats hauria d'estar pertinentment finançada. Munté ha explicat que, fins ara, per cada refugiat i dia l'Estat aportava 27 euros. Una xifra que "caldrà estudiar" si és suficient per afrontar les necessitats d'aquestes persones. En tot cas, la vicepresidenta de la Generalitat ha garantit que es posarà a disposició dels refugiats tota l'atenció necessària.

La xarxa d'albergs de la Generalitat i els pisos de tutela pública cobririen part de les necessitats d'habitatge, que es completarien amb pisos dels ajuntaments, amb famílies d'acollida i amb els recursos de les entitats socials. Munté també ha subratllat que les necessitats sanitàries i educatives quedarien igualment cobertes.