Societat 20/03/2014

Catalunya mantindrà la música i la plàstica al currículum de primària

Rigau assegura que els alumnes que no acaben l'ESO tindran una alternativa professionalitzadora el curs que ve

Ara
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest dijous que utilitzarà el marge de maniobra que li permet la nova llei educativa estatal "per garantir els ensenyaments de música i de plàstica". Així doncs, tot i que la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) ha acabat amb el caràcter obligatori que tenien aquestes assignatures a primària, Catalunya les mantindrà al currículum a través de les optatives autonòmiques.

Els professors de música de tot l'Estat s'havien mobilitzat contra la previsió de la 'llei Wert' i han recaptat fins ara 206.000 signatures al web Change.org en favor de "recuperar l'assignatura de música a primària".

La consellera va detallar també que el curs que ve, en què desapareixen els programes de qualificació professional inicial (PQPI) per als joves que no se'n surten a l'ESO, aquests alumnes "tindran una oferta educativa". Aquests PQPI havien de ser substituïts per l'FP bàsica que crea la 'llei Wert', però no hi ha prou temps ni finançament per posar-la en marxa al setembre.

"Si no se'n pot dir PQPI se'n dirà d'una altra manera, però el curs vinent hi haurà aquesta formació per al col·lectiu més feble del sistema –els que no aconsegueixen graduar-se a l'ESO– que no es pot quedar sense oferta", va assegurar Rigau, i va anunciar els detalls al respecte en la presentació de l'oferta d'estudis postobligatoris per al curs que ve.

En la reunió de la conferència sectorial d'educació d'ahir, dimecres, a Madrid es va anunciar també que el Ministeri haurà d'avançar 50 milions d'euros per a l'FP bàsica mentre no arriben els fons europeus esperats per a aquest programa.

stats