Societat 17/09/2019

Els robatoris de rellotges de luxe a Barcelona es redueixen a 80 casos a l'agost

Els Mossos fan 165 detencions aquest any i parlen de "xifres raonables" del fenomen

P.e.
2 min
Un dels més de 50 rellotges que els Mossos van recuperar en un operatiu al juliol contra un grup a Barcelona i l’Hospitalet.

BarcelonaL'agost s'ha tancat amb menys de 80 robatoris de rellotges de luxe a Barcelona. Si es comparen amb el juliol i l'agost de l'any passat, la reducció ha sigut d'un 30% en els casos en què els lladres utilitzen la violència per sostreure els rellotges i d'un 49% en els que es consideren furts (sense violència). "Són xifres raonables", ha defensat el cap de la divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, l'inspector Pere Pau Guillén. La policia ha detingut 165 persones aquest any per robatoris de rellotges de luxe i Guillén ha assegurat que en la majoria dels casos ha sigut per la presència d'agents uniformats o de paisà.

Els Mossos també han atribuït el canvi de tendència a la investigació dedicada als grups de lladres de rellotges, que la policia anomena 'rellotgers'. Guillén ha remarcat que habitualment, si tenen proves que ho acrediten, els lladres acostumen a entrar en presó preventiva si han comès robatoris violents. També ha recordat que una operació del juliol va permetre desarticular un grup violent de lladres de rellotges de luxe a Barcelona: dels 13 detinguts, 10 van ingressar a presó.

L'últim cas va ser fa una setmana, quan tres lladres van entrar a presó després de ser detinguts pel robatori a un turista anglès el 6 de setembre. La víctima estava descarregant l'equipatge del cotxe davant l'hotel on s'allotjava quan els tres lladres se li van acostar per darrere. Un li va fer l'estrebada al rellotge que tenia al canell i els altres dos van entorpir el pas de la víctima quan intentava perseguir el lladre. El rellotge estava valorat en 21.000 euros i els Mossos no el van recuperar, tot i detenir els tres autors més tard.

stats