Desarticulat un grup violent de lladres de rellotges de luxe

L'actuació es fa el dia abans de la Junta Local de Seguretat que ha d'abordar aquest problema 

El dispositiu policial que s'ha posat en marxa a Barcelona aquest dijous contra un grup especialitzat en robatoris amb violència ha culminat amb la desarticulació de la banda, que estava especialitzada en rellotges de gamma alta. Els 11 detinguts es dedicaven de manera reiterada i professional a sostreure rellotges a la via pública de la ciutat, sobretot a turistes d'alt poder adquisitiu.  La divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra també ha entrat a diversos domicilis i ha pogut recuperar algunes rellotges de luxe i diners en efectiu. 

El dispositiu és fruit d’una investigació que es va iniciar el mes novembre de 2018 a partir d’un robatori amb violència que va tenir lloc a Barcelona i en el qual els autors van arrencar a la víctima un rellotge d’alta gamma amb el mètode de l’estrebada. Va ser llavors quan es van identificar tres autors, i després es va demostra la seva pertinença a un grup criminal.  

El robatoris, amb violència, es produïen a qualsevol hora del dia o la nit, normalment en grup encara que els autors també actuaven en solitari si en tenien l’oportunitat. Abans d’assaltar la víctima, li feien un seguiment fins que aquesta arribava a un lloc oportú per cometre el delicte, habitualment un carrer estret o fosc que els permetés una fugida ràpida.

Llavors corrien cap a un dels nombrosos domicilis que tenien repartits per diferents punts de la ciutat i allà guardaven el rellotge sostret per anar a cercar una nova víctima i seguir robant. Després, els autors intentaven vendre els rellotges de manera ràpida al mercat internacional a través d’intermediaris d’estranger.

El mateix dia que la Junta de Seguretat

L'operació, que feia setmanes que es preparava, ha començat a primera hora d'aquest dijous i arriba just el dia abans que se celebri la Junta Local de Seguretat que ha d'abordar, sobretot, l'augment d'aquest tipus de delictes i dels furts a la capital. El conseller d'Interior, Miquel Buch, i el nou responsable de seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, es trobaran demà per primer cop en el marc d'aquesta reunió.

Colau: "El que genera més inseguretat a Barcelona són els furts i els robatoris"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha avançat que volen demanar mesures per combatre la sensació d'inseguretat associada a furts i robatoris amb violència, que, segons va concretar, representen el 90% de l'activitat delictiva a la ciutat. Colau assenyala el fet que s'hagi suprimit l'agreujant de reincidència com una de les causes de la crisi i demana una fiscalia especial per encarar aquest repunt.