Societat 17/07/2019

Colau: "El que genera més inseguretat a Barcelona són els furts i els robatoris"

L'alcaldessa demana una fiscalia especial per frenar aquesta activitat delictiva

Ara
2 min
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra a Barcelona

BarcelonaAmb el nou govern municipal ja constituït, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afronta aquesta setmana la Junta Local de Seguretat de divendres i reconeix que els furts i els robatoris s'han "disparat". Els assenyala, de fet, com els delictes que "generen més inseguretat" a la ciutat i remarca que la revifada d'aquesta activitat delictiva –que representa el 90% dels delictes a Barcelona– està directament relacionada amb el fet que s'hagi deixat de considerar la reincidència com un agreujant. I, per això, ha avançat que un dels temes que ella i el nou tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, volen portar a la Junta de divendres és la necessitat de canvis en aquesta direcció. Segons l'alcaldessa, que els lladres detinguts no entrin a la presó dona una "sensació d'impunitat" i té un efecte crida. En una entrevista a TV3, ha demanat crear una fiscalia especial per abordar aquests delictes.

"Necessitem que la justícia ens acompanyi", ha apuntat l'alcaldessa. Colau ha dit que ja ha donat l'ordre al nou responsable de l'àrea de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle (Units per Avançar) que els furts i els robatoris siguin la prioritat. També ha explicat que estan d'acord en continuar algunes línies d'actuació que ja venien del mandat passat i que se'n reforçaran d'altres. També ha aprofitat per demanar "col·laboració" a Generalitat, Estat, fiscalia i jutjats, i que no hi hagi "lluites partidistes" en matèria de seguretat.

Estudiar el peatge urbà

Sobre l'emergència climàtica, Colau ha insistit que cal replantejar l'ampliació de les grans infraestructures, com el port i l'aeroport, perquè això és "contradictori" amb la lluita contra la contaminació. Segons ella, la ciutadania ho està demanant, tot i que hi hagi "algun lobi que voldrà retardar-la". Pel que fa al peatge d'entrada, ha reiterat que és una opció que estudiaran a partir del mes de juliol del 2020.

stats