Societat 21/05/2019

CCOO xifra en un 80% el seguiment de la vaga a les escoles bressol

L'Associació Catalana de Llars d'Infants diu que l'aturada ha sigut "pràcticament imperceptible"

Ara
1 min
CCOO xifra en un 80% el seguiment de la vaga a les escoles bressol

BarcelonaUnes 80.000 persones, la majoria dones, estan cridades a la vaga aquest dimarts per frenar el nou conveni col·lectiu dels treballadors de les escoles bressol privades i de gestió externa, perquè consideren que la pujada de 50 euros de sou al mes és del tot insuficient. Estan convocades per CCOO, que ha xifrat en més d'un 80% el seguiment de la vaga a tot l'Estat, amb Andalusia, Galícia, Madrid i Catalunya al capdavant. En canvi, la patronal Associació Catalana de Llar d'Infants, que engloba entre 60 i 70 llars d'infants a Catalunya, ha dit que el seguiment ha sigut "molt baix, pràcticament imperceptible, amb molt poca repercussió". CCOO no ha facilitat xifres concretes del percentatge de treballadors que s'han aturat a Catalunya.

A Catalunya, dels 5.000 professionals d'aquest àmbit, un 60% treballen en centres municipals de gestió indirecta i un 40% en centres privats. Segons diu CCOO, de les 1.000 llars d'infants municipals 700 estan externalitzades (a Barcelona no n'hi ha cap perquè l'Ajuntament en va recuperar la gestió); a més, n'hi ha 700 de privades (200 de les quals a Barcelona).

"No és just que en una etapa educativa tan important es pagui tan precàriament. Volem un conveni del segle XXI, no del segle passat", ha afirmat Mireia Domínguez, la coordinadora del sector 0-3 privades de CCOO a Catalunya, i ha lamentat les condicions "precàries" que estableix el conveni. Segons ha denunciat, els salaris fa set anys que estan congelats.

Per mostrar la seva disconformitat, unes 150 treballadores en vaga s'han manifestat aquest dimarts davant la patronal Foment del Treball per reclamar un "conveni just" i en contra de la proposta de la patronal, que se signarà demà dimarts. La concentració tenia com a lema 'Escoles bressol en lluita. Per un conveni digne ja! Prou precarietat!'

stats