Societat 08/01/2015

La Cecot denunciarà a Europa el cas del magatzem de gas Castor

La patronal catalana actuarà amb altres entitats pel paper de l'Estat en el contracte i la indemnització milionària

Elena Freixa
1 min
LA GRAN OBRA DEL CASTOR  La construcció de la plataforma marina del Castor va ser una gran obra d’enginyeria.

TerrassaEl contracte del magatzem de gas Castor i la seva resolució amb una indemnització milionària per a les empreses gestores arribarà a instàncies europees. La patronal Cecot ha anunciat aquest dijous una acció amb altres entitats per demanar les ajudes que va rebre de l'Estat la instal·lació i el decret d'indemnització del govern espanyol un cop clausurat fa pocs mesos.

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha parlat de "reclamació" i "demanda" sense concretar com es vehicularà, però ha dit que el fons s'inspirarà en les ajudes de l'Estat en el contracte al Castor i la seva posterior resolució.

"Cada euro que es mou és un euro nostre, de tots, i no ens podem quedar de braços plegats", ha dit. Ha criticat la manera com va actuar el govern espanyol i la resolució que va executar "amb una agilitat a la qual no ens té acostumats".

La reclamació té a veure amb el reial decret 13/2014, d'indemnització a les empreses impulsores del projecte Castor, entre les quals hi ha ACS, que presideix Florentino Pérez. Aquest decret repercuteix en la tarifa del gas dels ciutadans durant els propers 30 anys els 1.350 milions d'indemnització a les empreses impulsores del projecte, que va ser suspès després de detectar que la plataforma d'emmagatzematge de gas va ser la responsable de diversos terratrèmols a la costa de Tarragona i la de Castelló.

stats