Societat 28/11/2018

Celaá rebutja de ple la proposta de Casado de recentralitzar l'educació

La ministra aclareix que no derogaran la Lomce, com van prometre, però que sí que hi faran una reforma profunda

Sònia Trujillo Morera
2 min
La ministra d'Educació, Isabel Celaá, aquest divendres passat al consell de ministres

MadridLa ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha afirmat aquest dimecres, abans d'entrar a la comissió d'educació, que "està en contra" de la proposta del líder del PP, Pablo Casado, de recentralitzar l'educació. Celaá, ja dins la comissió, ha manifestat que les competències descentralitzades en matèria d'educació tenen "més avantatges que inconvenients", perquè les administracions autonòmiques tenen "més coneixement de l'entorn".

Celaá ha afirmat també que no derogaran la Lomce, més coneguda com a 'llei Wert', perquè en si mateixa no és una llei reguladora, sinó que es limita a modificar diversos aspectes de la Loe. Per aquesta raó, la ministra ha explicat que derogar-la "no resoldria els problemes" i que, des del govern espanyol, es tractaran els aspectes més controvertits de la Lomce afegits a la Loe i s'hi faran "reformes profundes".

Un altre dels temes que s'han abordat en aquesta comissió ha sigut la religió. En aquest sentit, la ministra ha reiterat, com ja va anunciar al juliol, que la religió "serà avaluable" com en tot procés educatiu, però que no serà computable per "obtenir una beca o per accedir a la universitat". A més, ha sentenciat que "l'aprenentatge dels valors no pot ser una alternativa de la religió". I per tant, a parer seu, a banda de formar part intrínsecament de totes les matèries, aquesta assignatura ha d'estar garantida per a tots els alumnes amb una disciplina de "valors cívics".

Des del PDECat, el portaveu de la formació a la comissió, Sergi Miquel, ha dit a Celaá que la proposta presentada avui "no és de gran canvi" i "torna al 2006", però també ha afegit que "qualsevol temps passat" els sembla "millor" que la llei del ministre José Ignacio Wert.

Cs retreu a Casado la proposta de recentralització

El secretari d'organització de Cs, José Manuel Villegas, ha asseverat aquest dimecres, en roda de premsa al Congrés, que el líder del PP, Pablo Casado, és "especialista" a demanar "coses" que el seu partit no ha fet quan estava al govern espanyol.

Villegas ha recriminat a Casado que en lloc de demanar "la recentralització" que expliqui "perquè no va posar en funcionament l'Alta Inspecció" per saber què es posava als llibres de text.

stats