CIUTATS

Desallotgen els sindicalistes de la CGT dels antics jutjats de Barcelona

L'ocupació de l'antiga seu dels Jutjats de Barcelona (Via Laietana, 8-10) per part de la CGT en protesta per la decisió de Treball de concedir a CCOO la gestió de tot l'edifici sindical de Via Laietana, 16-18, ha durat cinc hores

El ministeri de Justícia, propietari de l'edifici dels antics jutjats a la Via Laietana, ha denunciat l'ocupació per part d'un centenar d'activistes de la CGT i el jutge ha ordenat el seu desallotjament que s'ha fet efectiu a partir de la una del migdia. La Guàrdia Urbana ha tallat la Via Laietana des de la Catedral fins al Passeig de Colom, i els Mossos d'Esquadra han procedit a desallotjar, un a un, els 150 sindicalistes que romanien a l'interior de l'edifici. Una desocupació sense incidents que s'ha allargat diverses hores per qüestions de seguretat.

La policia ha registrat el nom de cadascun dels okupes i podria acusar-los d'un delicte d'usurpació en grau de temptativa. Els sindicalistes han mantingut la protesta durant cinc hores per denunciar la decisió del ministeri de Treball de concedir la gestió de tot l'edifici de Via Laietana número 18 a CCOO. Aquest fet implica que la CGT hagi d'abandonar les dependències que fins ara compartien i no disposi de cap local. Durant l'ocupació, també s'han sentit consignes contra la gestió dels sindicats majoritaris en la negociació amb el govern espanyol sobre el sistema de gestions. Els membres de CGT han entrat a l'edifici al voltant d'un quart de deu i han tallat la Via Laietana durant uns minuts. Un cop a dins, han anunciat que l'ocupació és de caràcter indefinit.

Més continguts de