Societat 17/10/2012

Centenars de treballadors municipals es manifesten per Barcelona contra les retallades i les privatitzacions

Els sindicats representatius de l'Ajuntament s'uneixen per primera vegada en un calendari de mobilitzacions que ha començat aquest dimecres

Acn
1 min
Concentració de treballadors públics de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaCentenars de treballadors de diversos serveis de l'Ajuntament de Barcelona s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume aquest dimecres a la tarda per després iniciar una marxa fins a la delegació del govern espanyol a Catalunya. Aquesta és la primera mobilització que fan junts tots els sindicats amb representació de l'Ajuntament i és l'inici d'un calendari de mobilitzacions que s'allargarà fins al 23 novembre.

En els transcurs de la concentració i de la posterior manifestació, els treballadors han cridat contra les privatitzacions i contra l'eliminació de la paga extra de Nadal, perquè en el cas de l'Ajuntament de Barcelona es té una bona situació econòmica que no justifica les retallades. La concentració ha estat convocada per la coordinadora de treballadors dels serveis públics de la capital catalana. Els mateixos representants dels treballadors han considerat rellevant el fet que per primera vegada els diferents sindicats que tenen representació a l'Ajuntament de Barcelona han estat d'acord a convocar un calendari de mobilitzacions unitari.

La manifestació ha recorregut la Via Laietana fins a la plaça Urquinaona. Ha seguit per Roger de Llúria, fins a arribar a l'altura del carrer Mallorca, davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, que estava acordonada per un doble perímetre d'unitats de la policia espanyola. La marxa ha transcorregut sense incidents.

En el transcurs de la concentració els treballadors han cridat consignes contra les retallades, contra l'alcalde Xavier Trias i contra les privatitzacions dels serveis municipals. Un dels crits més corejat ha estat dirigit contra el sector bancari i reclamava ''menys banquers i més jardiners''.

stats