Societat 04/05/2018

El Chicle diu ara que va estrangular "involuntàriament" Diana Quer

L'autor confés de la mort de la jove declara per primera vegada davant del jutge

Agències
2 min
Resolt el cas Diana Quer

BarcelonaL'autor confés de la mort de la jove Diana Quer, desapareguda durant un any i mig, ha admès davant del jutge que porta el cas que va estrangular la noia, però ha assegurat que va ser "involuntàriament". Aquesta és la segona vegada que l'home canvia de versió. Inicialment, davant de la Guàrdia Civil, l'home va assegurar que havia atropellat la jove madrilenya, tot i que finalment l'autòpsia va determinar que havia mort per estrangulament, tal com ara ha relatat el Chicle als jutjats.

Aquesta és la primera vegada des de la seva detenció que José Enrique Abuín Gey declara davant del jutge, ja que el primer cop s'hi va negar. El magistrat que porta la investigació l'havia citat per comunicar-li que el jutjaran davant d'un jurat popular pels delictes d'homicidi o assassinat, detenció il·legal i contra la llibertat sexual, per la desaparició i mort de la jove madrilenya. El Chicle és a la presó des que l'1 de gener el jutge va ordenar el seu ingrés immediat entre reixes, després que l'home portés els agents a la nau de Rianxo on havia amagat el cos de la noia.

En la seva declaració, d'uns quaranta minuts, el Chicle també ha exculpat la seva dona de la participació en el crim. L'advocat que porta l'acusació particular del cas, Ricardo Pérez Lama, ha assegurat a la sortida dels jutjats que l'home ha caigut en diverses contradiccions. "Passem d'una mentida a una altra", ha assegurat. Segons el lletrat, en l'única cosa que ha coincidit el detingut amb la primera declaració que va fer davant la Guàrdia Civil és en el fet que va actuar sol.

L'acusació ha demanat al jutge noves proves, com ara una reconstrucció dels fets, una reconstrucció virtual del camí que va fer el detingut el dia que va matar la noia i diversos aclariments sobre l'autòpsia. "Hi ha molt més a dir en aquest sentit", ha assegurat a la sortida dels jutjats el pare de la víctima, Juan Carlos Quer, amb referència a les proves forenses. De fet, les acusacions consideren que l'autor confés de la mort de la noia també l'hauria agredit sexualment, tot i que l'autòpsia no en va trobar proves.

Presó permanent revisable

El pare de la jove assegura que les acusacions aconseguiran demostrar que hi va haver una agressió sexual, tot i els intents de l'acusat perquè no quedés "cap tipus d'evidència biològica" al cos de la víctima. Quer ha insistit també a demanar que no es derogui la llei de presó permanent revisable i ha explicat que té la intenció de "desenvolupar un moviment ciutadà" per aconseguir que el codi penal "respongui a una realitat social que demana un enduriment de les penes".

"No continuem traient al carrer delinqüents sexuals que sistemàticament reincideixen", ha demanat Quer a la sortida dels jutjats, i ha assegurat que, en el cas de la seva filla, demana "justícia i no venjança".

stats