SANITAT
Societat 17/09/2013

Els cigarrets electrònics no són medicaments, segons la justícia alemanya

El Tribunal Superior de Münster considera que aquests dispositius no tenen una motivació terapèutica

Efe
1 min

BerlínEls cigarrets electrònics que continguin nicotina no podran ser considerats medicaments ni ser venuts en farmàcies, segons una sentència dictada aquest dimarts pel Tribunal Superior de Münster (oest d'Alemanya). Segons l'organisme, per considerar que un producte és un medicament cal que existeixi una motivació terapèutica que no hi és en el cas dels cigarrets electrònics amb nicotina.

La sentència considera que aquests dispositius "ni s'adeqüen ni són determinants per deixar de fumar" i el president del tribunal, Ulrich Lau, ha afegit que la satisfacció produïda per la nicotina no aporta res en la curació del pacient. La decisió es basa en la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la UE i en informacions facilitades per l'Oficina Federal per a l'Educació Sanitària i el Centre d'Investigacions Cancerígenes.

Un producte que prolifera sense regulació

La decisió té importants conseqüències econòmiques i socials. Si es consideressin medicaments, aquests productes s'haurien de vendre només en farmàcies, que és el que pretén la Comissió Europea.

Però mentre no arribi una regulació, els cigarrets electrònics poden ser venuts en qualsevol establiment sense les restriccions del tabac ni els controls dels medicaments.

stats