SOCIETAT
Societat 02/04/2012

Cinc dels ferits als aldarulls de la vaga general a Barcelona segueixen ingressats

Un d'ells per l'impacte de pilota goma en un ull

Efe
2 min

BarcelonaCinc dels ferits a Barcelona durant la jornada de vaga general del passat dia 29 de març continuen ingressats, entre ells l'home que va rebre l'impacte en un ull d'una pilota de goma llançada pels Mossos d'Esquadra, han informat fonts hospitalàries.

Aquest ferit està ingressat a l'Hospital de Sant Pau i la seva evolució és favorable, segons que han informat fonts d'aquest centre sanitari, que han destacat que no s'espera que el pacient perdi l'ull, tot i que encara no està determinat el grau de visió que pot quedar afectat a conseqüència de l'impacte de la pilota de goma.

En les pròximes 24 o 48 hores es podrà saber l'afectació real en funció de l'evolució de la ferida i del dany sobre el nervi òptic, han apuntat les mateixes fonts.

Durant la tarda i dijous a la nit, en què es van registrar greus altercats a Barcelona coincidint amb la jornada de vaga general, l'Hospital de Sant Pau va atendre mitja dotzena de persones més per contusions lleus que es van resoldre en urgències sense necessitat d'ingrés hospitalari.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre dijous 80 ferits, la meitat de les quals eren mossos i un d'ells, guàrdia urbà, mentre que la resta eren ciutadans.

Dos homes de 22 i 34 anys que van ser traslladats en estat greu a l'Hospital del Mar i intervinguts de ruptura de melsa continuen avui estables amb pronòstic reservat, han informat a Efe fonts del centre sanitari.

En aquest mateix centre hospitalari també van ser ingressats un home de 36 anys amb un hematoma a la paret abdominal, que continua en observació però el seu cas no revesteix de gravetat, i un altre de 27 anys ingressat en observació per fractura costal, contusió pulmonar i hemitòrax lleu, que segueix hospitalitzat però la seva evolució és favorable.

En total, l'Hospital del Mar va atendre 13 ciutadans en relació amb els incidents ocorreguts durant la jornada de vaga.

stats