SOCIETAT
Societat 21/02/2013

Cinc encaputxats assalten una dona de 65 anys a Arbúcies, la lliguen i s'emporten diners i joies

Els lladres van actuar a plena llum del dia, van arrencar un anell del dit de la víctima i també van arreplegar un ordinador

Acn
2 min

ArbúciesNou assalt violent a les comarques gironines a plena llum del dia. Cinc encaputxats van assaltar una dona gran al seu mas d'Arbúcies (la Selva), la van lligar i se'n van emportar diners i joies. L'assalt va tenir lloc ahir, dimecres, cap a les deu del matí. La casa, coneguda com a Can Vinyota, es troba al peu de la carretera Gi-543. En el moment de l'assalt, la dona –una alemanya de 65 anys– es trobava sola al mas, perquè el seu marit havia sortit. Els cinc lladres, que anaven encaputxats, la van lligar i es van emportar francs suïssos, un ordinador i joies de l'habitatge. A més, van fer un tall al dit de la víctima perquè li van arrencar l'anell. La casa té alarma, però no estava connectada.

Cinc encaputxats –dos per una banda i tres per l'altra– se li van llançar al damunt i la van lligar. Els homes van demanar a la víctima que els obrís la caixa forta, però al mas no n'hi ha cap. Sí que l'habitatge disposa d'alarma, però com que en aquells moments la dona era a l'interior, el sistema estava desconnectat.

Els assaltants se'n van endur diners, joies i un ordinador. En concret, van agafar francs suïssos que el matrimoni guardava al mas i també es van emportar un ordinador. A més, també van fer-li un tall al dit de la víctima, perquè li van arrencar l'anell. Després, els cinc encaputxats van marxar i van deixar-hi la víctima lligada.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar els assaltants. Aquest és el segon assalt que es comet en plena llum del dia amb pocs dies de diferència. Dissabte passat, uns altres encaputxats –en aquest cas, quatre– van assaltar un avi de 93 anys i la seva cuidadora a Pontós (Alt Empordà). Es van endur un botí d'uns 500 euros, un rellotge Rolex i l'anell de casament de la cuidadora.

stats