Societat 11/07/2017

Una cinquantena d'interns del CIE de Barcelona, en vaga de fam

La plataforma 'Tanquem els CIE' trasllada el seu suport als interns

Ara
2 min
La policia va tornar a impedir ahir l’entrada dels tècnics municipals al CIE de la Zona Franca.

BarcelonaUna cinquantena d'interns del Centre d’Internament per a Persones Estrangeres de Barcelona (CIE) de la Zona Franca estan en vaga de fam des de dilluns al vespre, en protesta pels seus tràmits d'expulsió. Així ho va anunciar la plataforma 'Tanquem els CIE' a través de Twitter i ho ha confirmat Cos Nacional de Policia (CNP) a l'agència ACN. Segons fonts policials, 52 interns subsaharians es van negar a sopar dilluns i aquest dimarts al matí tampoc han esmorzat. A més, aquest matí nou interns més s'han afegit a la vaga per donar suport als seus companys subsaharians.

A través de la xarxa social, l'associació 'Tanquem el CIE' ha traslladat el seu suport als interns en protesta i ha avançat que aquest dimarts visitaran el centre per tenir més informació sobre el cas.

No és la primera vaga de fam al CIE de la Zona Franca. Fa un any, una trentena d'interns es van declarar en vaga per reclamar que es regularitzés la seva situació. Van abandonar la protesta unes hores després, quan van entrevistar-se amb la cònsol i vicecònsol d'Algèria a Barcelona.

El centre fa temps que està al centre de la polèmica, perquè no són poques les veus que reclamen el seu tancament. L'Ajuntament de Barcelona, de fet, preveu denunciar el ministeri de l'Interior perquè encara no ha fet cap pas per tancar el centre, tot i l'ordre de precintament que va emetre el consistori el març passat.

L'Ajuntament va emetre una ordre de precintament el 29 de març i va avisar que, si en un termini de dos mesos el centre no tancava, portaria el ministeri a l'Audiència Nacional, que decidirà si "preval el dret urbanístic o el dret del ministeri a tenir un equipament on vulgui i sense llicència". Quan el consistori va ordenar el cessament d'activitat del CIE el juliol passat perquè no disposava d'una llicència adequada i no complia amb les normes de seguretat, el centre va reobrir just l'endemà.

stats