SANITAT
Societat 22/06/2012

Els ciutadans que no paguin l'euro per recepta s'enfronten a un recàrrec del 20%

Qui es negui a pagar la taxa es podrà endur el medicament però haurà d'emplenar un formulari i passarà a ser deutor de la Generalitat

Lara Bonilla
1 min
Aquest és el formulari que hauran d'omplir els ciutadans que es neguin a pagar la taxa

BarcelonaEl ciutadà que no pagui la taxa d'un euro per recepta, que aquest dissabte entra en vigor, passarà a ser deutor de la Generalitat, i l'administració li reclamarà l'impost amb un recàrrec del 20% si no paga en el termini establert. Així ho estableix la llei de tributs, segons ha informat el departament de Salut.

"Si no paga estarà incomplint amb l'administració, no amb el farmacèutic", diu el president del Col·legi de Farmacèutics, Jordi de Dalmases. No creu, però, que es produeixin campanyes com les del #novullpagar: "No és comparable, això no és un peatge, és un impost", ha dit.

En el cas que un ciutadà no vulgui pagar la taxa, haurà d'emplenar un document per tramitar la queixa i se li obrirà un procediment administratiu. El farmacèutic podrà avisar el departament de Salut quan no hagi pogut cobrar la taxa, però en cap cas l'impost se li descomptarà de la factura de farmàcia.

Els farmacèutics demanaven algun tipus de cobertura legal en cas que un client es negui a pagar. Segons Salut, el medicament es dispensarà igualment.

stats