Societat 11/05/2013

Detenen el propietari d'una clínica dental per estafar amb tractaments 'fantasma'

El centre actuava com a falsa franquícia d'una cadena de clíniques i cobrava per serveis que no arribava a oferir mai

Acn
1 min

MartorellEls Mossos d'Esquadra han detingut el propietari d'una clínica dental de Martorell com a presumpte autor d'un delicte d'estafa continuat. El detingut, Enric S. D., de 49 anys i veí de la localitat, va enganyar presumptament tres clients cobrant-los per serveis dentals de llarga durada, els quals després no acabava d'oferir mai.

El detingut actuava sota la marca d'una coneguda cadena de clíniques dentals, quan en realitat no era membre franquiciat. Les seves víctimes van contractar, entre els anys 2010 i 2011, diversos tractaments dentals, valorats tots ells en uns 19.000 euros.

Alguns dels clients van pagar en efectiu el servei complet, mentre que d'altres van fer-ho a través d'una entitat financera.

En tots els casos, però, van perdre els seus diners, ja que la suposada clínica dental va tancar les seves portes sense donar cap explicació als seus clients. Les víctimes es van adonar de l'engany i van acudir a denunciar els fets quan, a principis d'aquest any, van tornar a la clínica dental per acabar el seu tractament dental i van veure com aquesta estava tancada.

A més a més, al telèfon de contacte del dentista no responia ningú i quan van demanar explicacions a la marca comercial a la que suposadament pertanyia aquell establiment, aquesta els va dir que aquella clínica no era membre franquiciat.

Es dóna el cas que el presumpte estafador ja va ser detingut l'any 2012 per una estafa similar, feta també en un altre centre dental de Martorell.

stats