Societat 13/05/2016

Els clubs cannàbics propers a una escola no hauran de tancar a Barcelona si adapten les instal·lacions

Els locals que no respectin les distàncies respecte de determinats equipaments no hauran de tancar –com preveia el pla anterior– si incorporen una xemeneia o limiten la seva superfície, entre altres canvis

Arnau Garcia
1 min
Imatge presa en un club cannàbic

BarcelonaEls clubs cannàbics que es trobin a menys de 100 metres (o 150 segons el barri) d'una escola a Barcelona ja no hauran de tancar. La comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat debatrà dimecres un nou pla especial d'ordenació, que modifica el que va aprovar l'executiu de Xavier Trias. Si el pla prospera no es podran obrir locals nous que no respectin la distància amb centres educatius, d'atenció a drogodependents o espais qualificats d'equipament municipal, però els que ja estiguin oberts no hauran de tancar si adapten mesures "de salut pública".

Aquestes mesures de "salut pública" suposen –per exemple– limitar la seva superfície a 200 metres. Si la comissió i un ple municipal donen el vistiplau al nou pla, uns 120 clubs de la ciutat hauran de garantir un accés independent des de la via pública, una xemeneia, i una porta doble i un vestíbul de separació.

Diferències amb el pla anterior

El pla anterior preveia que els centres que no respectessin les distàncies havien de tancar en un període de divuit mesos, però amb la nova regulació es podran mantenir oberts si adopten el paquet de mesures que afecten les instal·lacions del local. Amb el pla anterior haurien tancat un centenar de clubs cannàbics, i només haurien restat oberts una desena.

A part d'això, el nou pla identifica dos tipus de distàncies mínimes, segons la part de la ciutat on es trobin. Als nuclis antics –com Ciutat Vella o Gràcia– els clubs hauran de garantir una distància de 150 metres entre els centres indicats i també altres locals, i en la resta d'espais de la ciutat, la separació haurà de ser de 100 metres.

stats