El CNI tenia un control exhaustiu dels terroristes fins a cinc dies abans de l'atemptat

Segons el digital 'Público', el servei d'intel·ligència espanyol va intervenir els mòbils dels joves

Després que dilluns el digital 'Público' assegurés que el CNI va tenir l'imam de Ripoll com a confident fins a l'atemptat, l'endemà el mitjà ha aportat més proves d'aquest seguiment exhaustiu de la cèl·lula terrorista per part dels serveis d'intel·ligència espanyol. El mitjà aporta ara documents que demostren que el CNI tenia intervinguts els mòbils dels joves fins a cinc dies abans de l'atemptat i que els seguia molt de prop. Els fragments dels informes reservats, redactats per membres del mateix CNI, narren els passos que van seguir els terroristes abans de cometre l'atemptat. Un seguiment que no s'hauria pogut realitzar sense l'escolta de les converses del grup. 

Quan sabrem tota la veritat sobre el 17-A?

L'informe relata, per exemple, el viatge que van fer a París Omar Hichamy i l'autor material de l'atropellament de les Rambles, Younes Abouyaaqoub. Detalla que el trajecte va tenir lloc entre l'11 i el 12 d'agost del 2017, és a dir, tan sols quatre dies abans que l'imam Es-Satty saltés pels aires a la casa d'Alcanar, fet que precipitaria els atemptats posteriors. El text dona detalls com la marca del cotxe que van utilitzar per arribar a la capital francesa, un Audi A-3, i fins i tot l'hotel dels afores de la ciutat on es van allotjar.

Segons el relat de 'Público', les anotacions relacionades amb qüestions com l'activació de targetes SIM falses que els terroristes van utilitzar per navegar per internet també demostrarien aquest seguiment minuciós dels serveis d'intel·ligència espanyols. 

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Atemptat de la Rambla: qui ha sigut?'

Es-Satty, mut

El document prova que el CNI també va rastrejar les consultes que els terroristes feien a internet a través del mòbil, com per exemple la cerca d'un altre hotel on mai es va tenir constància que finalment s'allotgessin. 

El CNI va tenir l'imam de Ripoll com a confident fins a l'atemptat