Colau, després de l’escridassada a Gràcia: “No deixem que cap actitud sectària espatlli la convivència”

L’alcaldessa lamenta els “forts xiulets” i considera que no representen “la majoria” dels veïns

ARA
2 min
Colau i Cuixart durant el pregó d'aquest dissabte al vespre per inaugurar les Festes de Gràcia.

BarcelonaEl moment final del pregó de les Festes de Gràcia porta cua. L’alcaldessa Ada Colau va rebre una escridassada aquest dissabte al vespre quan volia tancar l’acte i va acabar entre llàgrimes mentre Jordi Cuixart, el pregoner, intentava frenar l’enrenou i demanava al públic que la deixés parlar. Unes hores més tard, Colau ha respost en un escrit a Facebook i Instagram que creu que l’esbroncada que es va sentir a la plaça de la Vila “no representa la majoria de graciencs i gracienques ni la majoria de barcelonins i barcelonines”. Ha lamentat els “forts xiulets” per part d’un “petit grup de persones” perquè considera que li volien negar la “possibilitat de parlar”. De fet, ha definit l’escena d’inèdita: “El que no m’havia passat fins ara i m’ha sobtat ha sigut la insistència en no deixar-me ni començar el discurs”.

L'escrit de resposta de Colau

“Hi ha gent que és independentista i gent que no ho és. I jo com a alcaldessa estic molt orgullosa d’aquesta diversitat”, ha assegurat Colau, que ha afegit: “No deixem que cap actitud sectària espatlli aquesta convivència”. “No deixaré que cap xiulet modifiqui els meus sentiments i afectes cap a persones que pensen diferent de mi”, ha expressat Colau, que ha tornat a lloar Cuixart, com ja va fer després de la intervenció espontània del president d’Òmnium Cultural enmig de l’esbroncada. “Ell és independentista, jo no ho soc. Hem tingut i tenim posicions polítiques diferents i sempre les hem pogut debatre des del respecte més absolut i trobant punts en comú. I fins i tot ha crescut un afecte personal entre nosaltres, cosa que em fa molt feliç”, ha manifestat l’alcaldessa de Barcelona.

Colau ha valorat que als pregons de les festes majors “sempre hi ha algun xiulet, pancartes, pregons alternatius... És normal i saludable tenir una ciutadania mobilitzada i crítica”. Però ha conclòs: “Cap odi ens representa, sigui del signe que sigui. Ho seguiré defensant. No deixem que res enfosqueixi un dia de celebració”. L’alcaldessa ha acabat l’escrit amb una crida: “Si alguna cosa hem d’aprendre d’aquests anys difícils i de la terrible pandèmia és precisament que ens hem de cuidar els uns als altres, valorant la diversitat com una riquesa i afrontant les diferències des del diàleg”.

stats