Societat 23/07/2018

Colònies d'estiu per a infants de famílies vulnerables

La Fundació Pere Tarrés ofereix 3.600 places per a colònies i casals socials

P.b.
2 min
Un grup de nens i nenes apunt de marxar de colònies aquest matí

BarcelonaEls infants i joves en situació de vulnerabilitat social també tindran l'oportunitat de gaudir de colònies aquest estiu. El primer autocar carregat amb 50 nens i nenes ha sortit aquest dilluns cap al Casal de l'Esperança, a Ogassa (Ripollès), en la primera tanda de les colònies que organitza la Fundació Pere Tarrés. L'objectiu és garantir que aquests menors no quedin exclosos d'activitats d'educació en el lleure com aquesta o els casals d'estiu.

La fundació es proposa que aquests infants puguin gaudir d'un estiu de lleure com els altres i puguin aprendre i treballar valors mentre es relacionen amb la natura i amb altres joves. Les colònies i casals són, a més, un suport per a aquestes famílies en un moment en què la xarxa social d'assistència acostuma a ser més baixa.

La Pere Tarrés fa set anys que organitza aquestes colònies gràcies al suport del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans i de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la mateixa fundació. Les colònies a Ogassa són les primeres de moltes que es realitzaran les setmanes vinents, també al Maresme i a Begues en períodes d'entre cinc i set dies.

En conjunt, a les colònies i casals socials hi participaran 3.600 infants i joves, segons els càlculs de la Fundació Pere Tarrés, que hi inverteix més d'un milió d'euros. Els recursos s'han obtingut gràcies a la campanya "Ajuda'ls a créixer" que ha recollit el suport de diverses administracions públiques i de donatius d'empreses i de particulars.

A més dels campaments setmanals, la fundació ha programat 16 casals socials a Barcelona, Granollers, Montcada i Reixac, Sabadell, Ripollet i Tarragona. Aquests casals es realitzaran principalment a l'agost, de matí a tarda, i aniran dirigits a nens i nenes d'entre 6 i 13 anys.

stats