Coronavirus

El comitè assessor de Salut vol estendre el certificat covid a restaurants, espais culturals o gimnasos

Campins presentarà la mesura "els pròxims dies" i assegura que probablement serà "el proper pas"

2 min
Una persona mira el seu passaport covid al mòbil

BarcelonaNovetats pel que fa a l'ús del certificat covid. El comitè científic assessor del departament de Salut en matèria de covid-19 vol que aquesta mesura d'accés s'estengui també a restaurants, espais culturals o gimnasos, sobretot si les dades de la pandèmia continuen en augment. La presidenta del comitè, la doctora Magda Campins, ha explicat en una entrevista al canal 3/24 que la mesura es presentarà els pròxims dies i que molt "probablement" serà "el proper pas" pel que fa a restriccions.

I és que la situació torna a preocupar les autoritats sanitàries. Tot just ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va avisar que la variant delta plus, que ha posat en alerta el Regne Unit, ja és a Catalunya. Fins ahir, segons va explicar Argimon, ja se n'havien detectat cinc casos. Aquesta variant, "molt més transmissible" que les conegudes fins ara, arriba tot just quan les temperatures comencen a baixar. La tardor és –tal com va explicar el conseller– una època de molts contagis i la rebaixa de les restriccions fa témer un repunt de casos.

Campins ha insistit avui que s'acosta una època de l'any "complicada", amb moltes més interaccions en espais interiors. "Hem de ser molt prudents i no ens hem de relaxar massa", ha repetit. Tot i això, la doctora ha indicat que, a diferència del Regne Unit, Catalunya té un índex més gran de vacunats, cosa que podria afavorir que la nova variant delta plus tingui menys incidència al país.

Per això, segons el comitè assessor, l'ampliació de l'ús del certificat covid més enllà de l'oci nocturn podria ser la millor via per ajudar a retenir aquests possibles contagis. A més la mesura té, segons Campins, menys impacte econòmic que tancar o restringir horaris en determinats sectors, unes opcions que ha remarcat que no estan sobre la taula. El comitè treballa ara en un informe que traslladarà a Salut on plantejaran quin és el moment més recomanable per ampliar els espais on cal utilitzar aquest document. Campins ha assegurat que, en aquest sentit, l'evolució de les dades de les pròximes setmanes seran decisives per activar aquesta mesura.

El debat de les mascaretes a les escoles

Pel que fa al debat sobre les mascaretes a les escoles, la presidenta del comitè assessor en matèria de coronavirus ha explicat que, ara per ara, no és partidària de retirar la mascareta als centres educatius. En tot cas, ha afegit, es podria treure als espais exteriors, com els patis. "La meva opinió és que, en espais interiors, en aquests moments no estem per treure mascaretes", ha conclòs Campins.

Pel que fa a la tercera dosi de les vacunes, Campins ha confirmat que s'administrarà a les persones immunodeprimides i els més grans de 70 anys. Aquest segon grup ja començaran a rebre-les a partir de dilluns.

stats