Societat 05/07/2017

El comitè d'empresa del Bicing anuncia quinze jornades de vaga, entre el 12 i el 31 de juliol

Denuncien salaris baixos i ritmes de treball "inacceptables"

Ara
1 min
Una de les estacions del Bicing a Barcelona / ACN

BarcelonaEl comitè d'empresa de Bicing ha convocat 15 dies de vaga de quatre hores cadascun entre el 12 i el 31 de juliol per denunciar la "precarietat econòmica" i les "lamentables condicions" de treball dels empleats. Les jornades de vaga seran els dies 12, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 i 31 de juliol.

En un comunicat, la CGT es queixa dels salaris baixos –cobren 950 euros al mes–, la càrrega de les bicis de 23 quilos i també dels "inacceptables" ritmes de treball que, segons denuncien, "incompleixen les normes de prevenció i del codi de circulació". Per això fan vaga, per reclamar una "negociació real" amb l'empresa Clear Channel i l'Ajuntament de Barcelona.

Al text, la CGT també lamenta la "falta de resposta sindical" i assegura que dels nou delegats al comitè, sis s'han passat al seu sindicat. La CGT ha lamentat que els diversos governs municipals que han passat per la ciutat des de la implantació del sistema els hagin demanat "paciència" i que l'actual govern d'Ada Colau no abordi la seva situació perquè, diu, al·lega que "ho gestiona una empresa privada".

Per tot això, asseguren que s'han vist "abocats a la vaga" després de la proposta final de l'empresa, que han titllat de "totalment insuficient" i que "no complia amb les expectatives de la plantilla".

stats