Societat 30/04/2019

El comitè d'empresa del SEM convoca vaga per al 7 i 8 de maig

Denuncia que el departament no els apliqui l'increment retributiu aprovat per al sector públic

Acn
1 min
Imatges d'arxiu d'ambulàncies del SEM a Tortosa.

BarcelonaEls comitès d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han convocat vaga per als dies 7 i 8 de maig per l'incompliment de part del seu conveni col·lectiu vigent, diuen, i per la negativa de la direcció a aplicar l'increment retributiu que està rebent tot el sector públic. Segons els representants dels treballadors, el departament de Salut està condicionant aquest increment a la negociació d'un conveni col·lectiu "a la baixa", amb la pèrdua consegüent de drets i condicions laborals, "sense respectar el que s'ha aplicat a la resta del sector públic, on s'han incrementat els salaris sense condicions de cap mena". També es queixen que en els últims anys han afrontat retallades i nous encàrrecs de gestió sense cap augment de plantilla, tot i l'increment de la demanda assistencial.

En canvi, continuen, sí que ha crescut el nombre de càrrecs directius i el salari de la nova gerència, en un 15%. "En un acte de responsabilitat, durant els últims anys hem assumit aquesta manca de recursos en silenci. Mai farem ostatge la ciutadania de reivindicacions laborals, però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible", adverteixen en un comunicat.

Per tot plegat demanen un conveni que millori les condicions laborals perquè els treballadors "no siguin els que assumeixin retallades encobertes", i també els recursos adequats per evitar la reducció de la qualitat assistencial. "Aquesta vaga ha de fer visible la situació real del SEM lluny de la propaganda d’empresa o del màrqueting oportunista del directiu de torn", han conclòs.

stats