Societat 11/01/2020

Concentració a plaça Catalunya per exigir el retorn del menor segrestat a Hondures

Una vuitantena de persones reclamen a les autoritats que posin tots els mitjans per rescatar el nen

Natàlia Vila
2 min
Una imatge de la concentració

BarcelonaUna vuitantena de persones, entre familiars, amics i companys de l'escola, s'han concentrat a les 15.00 h del migdia a la plaça de Catalunya de Barcelona per exigir la recerca i el retorn del nen Enoc, de 12 anys, alumne de l'Escola Institut Rafael Alberti de Badalona que va ser segrestat el 2 de desembre a Hondures. El nen, que havia tornat al seu país d'origen per fer una visita a la família, va desaparèixer durant un atracament on van morir assassinats el seu tiet, el seu avi i la seva mainadera.

La mare del menor, que continua a Hondures a la recerca del seu fill, s'ha adreçat als concentrats aquest migdia per telèfon per agraïr-los el suport. "Jo crec que els segrestadors van pensar que en podrien treure diners, del segrest, però des del 2 de desembre no en sabem res", ha assegurat. Els representants del col·lectiu de ciutadans hondurenys i de l'escola del nen han exigit a les autoritats que posin tots els mitjans per rescatar el noi. La directora del centre on estudiava el noi, Neus Casablanca, ha demanat també que es faci "pressió diplomàtica".

L'ombra de les "maras"

"Fa 38 dies que no sé res del meu fill, 38 dies d'angoixa", ha lamentat la mare per telèfon que assegura que no ha perdut l'esperança que els segrestadors "alliberin" l'Enoc. "M'he mobilitzat i he trucat a totes les portes del govern hondureny per exigir que busquin el meu fill i que el seu cas no quedi en l'oblit com passa sovint aquí", ha retret la mare que ha confirmat que com a mínim un dels assaltants de la família ja està detingut.

L'assalt a aquesta família ha aixecat molta expectació en els mitjans i l'opinió pública hondurenya. De fet, la col·laboració ciutadana va ajudar la policia a detenir l'únic sospitós que, segons va detallar la mare en una entrevista al canal HCH Television Digital, en el moment de la detenció portava posada la roba que els havia robat als seus familiars. "La persona que va fet tot això és un veí meu, de fa molt de temps, que havia estat un temps a Mèxic involucrat amb la mara de Los Zeta -ha explicat-. Quan el van detenir portava armes i drogues a sobre", ha afegit aquest dissabte la mare de l'Enoc que també ha explicat que per ara el detingut no ha donat detalls d'on pot estar el nen.

Els representants de l'institut on assistia el nen, a Badalona, van explicar ahir a l'ARA que l'Enoc va arribar al centre a quart de primària i era un dels alumnes que han estrenat el curs de 1r ESO, ja que el centre ha passat a ser institut escola aquest 2019-20. Una de les tietes del noi que viu a Badalona i aquest dissabte també era present a la manifestació, ha explicat que el nen feia dos anys que vivia a Catalunya i la mare havia arribat fa vuit.

stats