Societat 26/07/2016

Conclave del tots els consellers de Salut en defensa del sistema sanitari català

Comín i els extitulars del càrrec elaboren un manifest conjunt que elogia –sobretot– la tasca dels professionals

Ara
1 min
Tots els consellers de Salut des de l'any 1980

BarcelonaTots els consellers de Salut de la Generalitat des de l'any 1980 s'han reunit aquest dimarts amb el titular actual, Toni Comín, al departament. En un comunicat conjunt, els responsables d'aquest àmbit des de l'arribada de la democràcia han assegurat que el "sistema sanitari català és un dels pilars més sòlids de l'estat del benestar", un èxit que han atribuït "a la fortalesa dels principis i el compromís" dels professionals, "malgrat l'infrafinançament crònic i estructural a què ha estat sotmès des dels seus orígens".

El conseller i els exconsellers han tret pit pels "indicadors de qualitat, equitat i eficiència", i també pel "reconeixement internacional del sistema". Més enllà de la "vocació i el talent" dels treballadors, també han elogiat un "intens i continuat esforç col·lectiu" entre les institucions polítiques i socials, els mateixos professionals i els ciutadans.

Comín, Boi Ruiz, Marina Geli, Xavier Pomés, Eduard Rius, Xavier Trias i Ramon Espasa han escrit de forma conjunta que "el compromís ha estat possible gràcies a un sòlid i transversal consens". En aquest sentit, han recordat el primer mapa sanitari de l’any 1980 i normes com la llei d'ordenació sanitària de Catalunya (LOSC), la llei de salut pública o la llei de l’Institut Català de la Salut, "que han permès la seva constant transformació".

stats