SUCCESSOS
Societat 03/04/2014

Condemnat a 19 anys de presó l'home que va cremar viva la seva parella embarassada

Miguel Sánchez té pendent un altre judici, acusat d'atemptat a l'autoritat per colpejar el fiscal després d'escoltar el veredicte de culpabilitat

Acn
2 min
L'acusat, reduït a terra a l'Audiència de Girona / ACN

GironaL'Audiència de Girona ha condemnat aquest dijous a 19 anys de presó Miguel Sánchez, que l'octubre del 2006 va assassinar la seva parella embarassada de tres mesos, després de ruixar-la amb gasolina i calar-li foc a Calonge (Baix Empordà).

Sánchez té pendent ara un altre judici per atemptat a l'autoritat, perquè després d'escoltar el veredicte de culpabilitat del jurat es va abraonar sobre el fiscal i el va colpejar.

L'Audiència de Girona conclou que el processat sabia perfectament que cremant viva la seva parella acabaria amb la vida del seu fill, i que amb l'incendi posaria en perill la vida dels veïns del pis on vivien a Calonge. Imposa també a Miguel Sánchez que indemnitzi la mare de la víctima amb 16.000 euros i els tres fills que la víctima tenia amb 126.500 euros a cadascun.

Miguel Sánchez ja es va enfrontar a un sentència l'any 2009 pel mateix cas. En aquella ocasió, el van absoldre perquè el jurat popular el va declarar no culpable. El fiscal va recórrer al TSJC, que va anul·lar el veredicte i va obligar a repetir el judici. Aquesta vegada, la sentència és condemnatòria.

La sentència recull que, a parer del jurat popular, l'assassí va "obrar amb crueltat" perquè va augmentar deliberadament i inhumanament el patiment de la víctima, causant-li sofriments innecessaris. "Cremar-la viva resultava, a més de cruel, completament innecessari, tant a la vista de la desproporció de forces entre ella i l'agressor com de la confiança que ella li havia de tenir per ser la seva parella", diu la sentència.

Atemptat a l'autoritat

Durant la lectura del veredicte, l'acusat s'ha anat posant cada vegada més nerviós, rebregant un jersei que tenia a les mans i llençant mirades amenaçadores contra el jurat. Finalment, un cop dissolt el jurat que l'ha declarat culpable, s'ha aixecat de cop, ha aixafat una ampolla d'aigua que duia i s'ha abraonat cap al fiscal, Víctor Pillado, a qui li ha ventat un cop de puny. Per aquest delicte, s'enfronta a una pena d'entre 2 i 4 anys de presó.

stats