Condemnen a 20 anys de presó la mare de Girona que va ofegar la seva filla a la banyera

L’Audiència descarta que la processada ingressi a un centre psiquiàtric

2 min
L'acusada durant el judici

Girona20 anys de presó, 10 més en llibertat vigilada i 150.000 euros d’indemnització al pare de la víctima. És la sentència que ha signat l’Audiència de Girona en el cas de la mare de Girona que va matar la seva filla de 10 anys ofegant-la a la banyera, el desembre del 2019. Fa una setmana, el jurat popular la va declarar culpable, però li va apreciar una eximent incompleta d’alteració mental perquè, en el moment dels fets, tenia “molt disminuïdes les seves capacitats” pel trastorn depressiu que patia. 

Tot i això, el tribunal ha descartat el seu ingrés en un centre psiquiàtric no penitenciari, tal com demanava la defensa. I recorda que, durant el compliment de la pena de presó, es podrà realitzar “un seguiment i vigilància a nivell psiquiàtric” que, com s’indica a la sentència, ja s’integra dins l’assistència sanitària global que marca la llei penitenciària. 

L’Audiència de Girona, doncs, considera provat que el 30 de desembre del 2019, la dona va dissoldre 80 pastilles de benzodiazepina en aigua i li va fer beure a la seva filla de 10 anys, “tal com havia planejat”. Quan la petita estava en estat d’inconsciència, “la va introduir a la banyera plena d’aigua i va pressionar el seu cos per mantenir-la al fons fins a causar-li la mort”. Després, la dona va avisar dues persones del que havia fet, però els serveis d’emergències no van poder salvar-li la vida i la nena va morir hores després a l’hospital.

Durant el judici, que es va celebrar la setmana passada, la processada va explicar que ho havia fet perquè "ho veia tot negre i no volia que ella patís". També va reconèixer que havia deixat de prendre la medicació receptada pels metges quan li van donar l’alta en l’últim internament psiquiàtric. L’acusada va estar ingressada al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt des del 18 fins al 24 de desembre i, sis dies després, el 30, va matar la filla. 

La sentència no és ferma i es pot recórrer al TSJC en un termini de deu dies.

stats