Declaren culpable d'assassinat la mare que va matar la filla a Girona ofegant-la a la banyera

El jurat popular també conclou que la dona tenia "molt disminuïdes" les seves capacitats

2 min
Imatge del judici de la dona que va matar la seva filla ofegant-la a la banyera

GironaUn sol dia de deliberació. És el temps que ha necessitat el jurat popular per declarar culpable d'assassinat la mare que va matar la filla de 10 anys ofegant-la a la banyera, a Girona, el desembre del 2019. Per 6 vots a 3, el veredicte conclou que, a conseqüència del trastorn depressiu que patia, la processada "tenia molt disminuïdes les seves capacitats per realitzar una conducta diferent" per solucionar "el greu problema que per a ella suposava cuidar sola la seva filla i que la menor continués patint". Així mateix, li aprecia una eximent incomplet d'alteració psíquica, i considera provat l'agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió. 

Amb la seva valoració a les mans, el fiscal ha canviat la pena que sol·licitava: en comptes de la presó permanent revisable que va plantejar durant el judici, ara demana 20 anys de presó, la mateixa condemna que l'acusació particular, exercida pel pare de la víctima. Per contra, la defensa de la dona demana la pena mínima i que la compleixi en un centre psiquiàtric.

El veredicte arriba després de tres dies de judici aquesta setmana a l'Audiència de Girona. L'acusada va declarar dimecres i va explicar que ho va fer perquè "ho veia tot negre i no volia que ella patís". També va reconèixer que havia deixat de prendre la medicació receptada pels metges quan li van donar l’alta en l’últim internament psiquiàtric. L’acusada va estar ingressada al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt des del 18 fins al 24 de desembre i, sis dies després, el 30, va matar la filla. Primer li va donar unes 80 pastilles benzodiazepines, que van deixar inconscient la menor, i després la va submergir a l’aigua. La nena va morir hores després a l’hospital.

stats