Successos

La mare que va matar la seva filla a Girona al·lega que ho va fer perquè “no volia que ella patís”

Està previst que demà dijous el jurat popular es retiri a deliberar el veredicte

2 min
Imatge del judici de la dona que va matar la seva filla ofegant-la a la banyera

GironaRecta final del judici de la mare que va ofegar a la banyera la seva filla de 10 anys a Girona. L'acusada ha declarat aquest dimecres i, a la pregunta de “Per què ho va fer” del seu advocat, ella ha respost: “Ho veia tot negre i no volia que ella patís”. En un interrogatori breu, la dona ha exposat que s’estimava la nena i que hi tenia una “bona” relació; i ha negat que hagués planificat el crim abans de cometre'l. 

Durant la declaració, la dona s’ha acollit al seu dret a no respondre a les preguntes de la Fiscalia i de l’acusació particular –exercida pel pare de la víctima– i només ha respost a les preguntes del seu advocat. 

La dona també ha reconegut que es va deixar de prendre la medicació que tenia prescrita quan li van donar l’alta en l’últim internament psiquiàtric. L’acusada va estar ingressada al parc hospitalari Martí i Julià de Salt des del 18 fins al 24 de desembre i, sis dies després, el 30, va matar la seva filla. Primer li va donar unes 80 pastilles benzodiazepines, que van deixar inconscient la menor, i després la va submergir a l’aigua. La nena va morir hores després a l’hospital.  

Presó permanent revisable

El fiscal manté la petició de presó permanent revisable per l’assassinat d’una persona especialment vulnerable i demana que s’indemnitzi el pare de la nena amb 200.000 euros pel dany moral.

L’acusació particular, en canvi, demana 20 anys de presó i 300.000 euros d’indemnització. A més, els advocats del pare consideren que l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) també hauria de respondre com a responsable civil, ja que, quan li van donar l’última alta el 24 de desembre, no van informar cap familiar proper del risc que podia suposar i, “tot i saber que estava divorciada i tenia una filla menor d’edat, tampoc li van preguntar si la nena estava al seu càrrec”, retreuen els lletrats al seu escrit. 

Per contra, l’advocat de l’acusada, David Muñoz, sosté que la dona tenia les capacitats volitives i cognitives totalment anul·lades pel trastorn mental i que no pot ser responsable penal del que va fer per la falta d’imputabilitat. Per això sol·licita que li apliquin una eximent completa d'alteració psíquica i que l'absolguin preveient la mesura de seguretat d'internament en un centre psiquiàtric per continuar el tractament.

Està previst que demà dijous acabi el judici i que el jurat popular es retiri a deliberar fins a arribar al veredicte.

stats