Societat 02/08/2014

La riera de Conesa es desborda, arrossega cotxes i parades del mercat i inunda els baixos de diversos habitatges

Ribera d'Ondara activa el Pla Municipal d'Emergències en fase d'alerta perquè el cabal de la riera també s'ha desbordat

Acn
2 min
Cotxes arrossegats per l'aigua a la riera de Conesa / ACN

ConesaLa riera de Conesa (Conca de Barberà) s'ha desbordat aquest dissabte a la tarda i ha arrossegat alguns vehicles i diverses parades d'una fira d'intercanvi i ha inundat els baixos de diversos habitatges. Protecció Civil ha alertat els municipis de Guimerà i Ciutadilla, per on també passa aquesta riera, perquè també es poden veure afectats per la crescuda de cabal. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que "de moment els danys són de caràcter material i no ha provocat danys personals" però ha demanat "precaució" a les poblacions de la zona. Paral·lelament, també s'ha desbordat la riera de Ribera d'Ondara (Segarra), i el consistori ha activat el Pla Municipal d'Emergències.

A Ribera d'Ondara el desbordament de la riera ha causat inundacions en els baixos de diversos habitatges. I a Conesa l'aigua ha arrossegat cinc cotxes, ha afectat les parades del Mercat Vell que es feia aquest dissabte, i ha inundat diversos habitatges de la part dreta de la població. Amb tot, no hi ha constància de danys personals, segons el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado. De fet, tot i que "la situació s'ha anat normalitzant" Protecció Civil ha avisat els municipis d'aigües avall del riu Seniol perquè estiguin alerta i ha demanat als ciutadans de la zona "molta precaució". Les poblacions alertades són Vallfogona, Riucorb i Passanant. Fins a Conesa s'hi han desplaçat sis dotacions terrestres i una d'aèria dels Bombers de la Generalitat, que han fet una valoració dels danys causats.

379 avisos

Aquesta tarda s'han registrat incidències a causa de la pluja en molts punts del territori català, però de menys importància. Segons Sergio Delgado, el telèfon d'emergències 112 ha atès més de 379 avisos per inundacions de baixos i pàrquings, incendis de vegetació causats per llamps i caiguda d'arbres. D'aquestes trucades, 190 s'han fet des del Baix Llobregat i 37 des de l'Alt Empordà.

Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla Inuncat i ha demanat a la població "molta precaució".

stats