Societat 15/03/2012

La Conferència Episcopal promet "treball fix" als joves que vulguin fer-se capellans

Una campanya engegada pels bisbes a les xarxes socials utilitza un vídeo amb el testimoni de vuit capellans per convèncer els joves d'ingressar al seminari

Ara
2 min

BarcelonaAmb el lema 'Et prometo una vida apassionant', la Conferencia Episcopal recorre a les xarxes socials per primer cop en un intent de fomentar les vocacions a sacerdot. Aquesta campanya, posada en marxa amb motiu del Dia del Seminari, que se celebra el pròxim 19 de març, defensa l'ofici religiós amb l'argument d'"una feina fixa encara que sense un gran sou". El vídeo recorda parts de la feina d'un sacerdot com casar gent o treballar contra la fam al món. En contraposició, no fa gaire referència a les privacions que implica per a una persona jove iniciar-se en el món del sacerdoci.

La campanya, vinculada a les xarxes socials i amb presència a Facebook, Twitter i a YouTube, té com a base de la seva estratègia aquest vídeo de dos minuts i mig en què nou sacerdots, vuit espanyols i un de xilè expliquen el que es trobaran en la seva vida professional a aquells que estiguin considerant entrar al seminari.

La campanya també té 'hashtag' a Twitter: #unavidapasionante. Una etiqueta que recorda la frase que es pronuncia durant el clip: "ser capellà no garanteix una vida d'aventures, però sí una vida apassionant".

"Cost Ridícul"

Tota aquesta iniciativa, que inclou cartells, fulletons i estampes amb oracions, ha costat 7.000 euros, segons ha detallat el director d'Informació de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Isidro Catela, el qual considera un "cost ridícul" donada la difusió nacional que pretén aconseguir aquest projecte. Durant la presentació, Catela ha aprofitat per recordar que segons un estudi de la Universitat de Chicago, publicat per Forbes, la professió més feliç del món és el sacerdoci.

Segons les dades oficials, el nombre total de seminaristes que hi ha a l'Estat espanyol aquest curs és de 1.278, mentre que l'any passat n'hi havia 1.227.

stats