Què es pot fer a partir d'avui amb el confinament comarcal?

Els horaris de la restauració es mantenen i la cultura no serà una excepció per sortir de la comarca

Ara
2 min
Un plafó lluminós alerta del confinament comarcal vigent, al seu pas per la Gran Via de l'Hospitalet.

BarcelonaDes d'avui hi ha en vigor el confinament comarcal a tot Catalunya. A l'espera de veure l'impacte de la Setmana Santa en el nombre de contagis, la corba d'hospitalitzacions i de casos greus creix i la Generalitat dicta la prohibició de sortir de la comarca com a mínim fins al dilluns, 19 d'abril. Aquest és el detall de les coses que es podran fer o no durant aquests dies:

1.
Prohibida la mobilitat fora de la comarca
Control de mobilitat a Barcelona

No es permeten sortides fora de la comarca ni amb bombolles de convivència. Es mantenen les excepcions per als desplaçaments per motius essencials com ara rebre atenció mèdica, anar a la feina i tornar-ne, assistir a centres universitaris i educatius, atendre persones grans o amb dependència o bé renovar documentació oficial. En tots els casos s'han de fer els desplaçaments amb el certificat autoresponsable de la Generalitat. El toc de queda a les 22 h continua vigent.

2.
Reunions d'un màxim de 6 persones
Gent reunida en un parc amb mascareta i distància de seguretat

Les reunions socials estaran limitades a sis persones tant si es tracta d'un lloc públic a l'aire lliure com en interior. El Govern demana limitar en tots els casos les trobades als membres de la bombolla de convivència per reduir els riscos de contagi. En cas de barrejar bombolles, es demana que es prenguin totes les mesures de protecció (aire lliure, distància, mascareta).

3.
Les entrades a esdeveniments culturals no seran motiu per saltar-se el confinament
La platea del sala Beckett

Les entrades adquirides per assistir a concerts, obres de teatre o qualsevol activitat cultural no seran motiu per sortir de la comarca de residència. Així, l'assistència només estarà permesa dins el perímetre comarcal. En el retorn al domicili un cop passades les 22 h convindrà conservar l'entrada per poder-la ensenyar en cas de control policial.

4.
Bars i restaurants, oberts fins a les 17 h
Una terrassa de la Barceloneta

La restauració no experimenta canvis respecte a la situació actual. Bars i restaurants poden servir tant a dins –30% de l’aforament– com a les terrasses, entre les 7.30 i les 17 h. Només s’admeten 4 persones per taula excepte si formen part de la mateixa bombolla. El menjar per emportar-se es podrà vendre als establiments fins a les 22 h i es podrà repartir a domicili fins a les 23 h. El Govern remarca que la distància entre les taules ha de ser de dos metres com a mínim per garantir la seguretat.

5.
Els comerços no essencials seguiran oberts el cap de setmana
vista del centre comercial l'Illa Diagonal

Els comerços amb un màxim de 800 metres quadrats de superfície poden obrir tota la setmana amb un aforament del 30% i els centres comercials també, si bé continuaran amb els restaurants tancats. També els bingos, casinos i sales de joc poden obrir amb aforament limitat, del 30% amb un màxim de 100 persones, que es pot ampliar a 250 persones si no se supera el 30% i es garanteix una ventilació reforçada.

6.
Les sortides escolars i colònies estan permeses en grup classe
Un monitor pren la temperatura un noi durant unes colònies d'estiu

Les activitats escolars i les sortides com ara colònies estan autoritzades, fins i tot amb pernoctació, sempre que es facin amb el grup bombolla escolar.

7.
Les activitats esportives estan autoritzades com fins ara
Partit de bàsquet a porta tancada

Les competicions d'esport federat estan permeses com fins ara i també es permet el públic en aquests esdeveniments sempre amb seient preassignat.

Pel que fa als gimnasos i piscines, funcionen com fins ara, amb els vestidors oberts tot i la recomanació de dutxar-se als domicilis particulars. L'aforament es manté al 50% en aquests espais sempre que la ventilació sigui la correcta.

stats