Societat 07/11/2016

Tres funcionaris de la Seguretat Social accepten un any de presó per traficar amb dades personals

Les filtraven a agències de detectius, que després les venien

Efe
1 min
Detall de la façana del Palau de Justícia de Barcelona on es troba l'Audiència provincial

BarcelonaTres funcionaris de la Seguretat Social han acceptat una condemna de 13 mesos de presó i 6 anys d'inhabilitació per filtrar dades personals i laborals de treballadors i empreses a agències de detectius que després les venien a una empresa.

Els tres funcionaris s'enfrontaven avui a un judici juntament amb sis acusats més, que eren els detectius a qui passaven la informació i els responsables de l'empresa que compraven les dades. La Fiscalia demanava fins a 5 anys de presó per tots ells, però ha tingut en compte com a atenuant el temps que el cas va estar encallat al jutjat (entre els anys 2002 i 2004 i entre 2011 i 2013).

La Fiscalia ha acceptat rebaixar la condemna a canvi que els acusats reconeguessin els fets i es conformessin amb 13 mesos de presó i 6 anys d'inhabilitació en el cas dels funcionaris.

Segons el relat que han acceptat els processats, tres d'ells van crear una empresa que es dedicava a vendre informes sobre persones físiques i jurídiques. Les compraven a diferents detectius que les obtenien a través dels tres funcionaris condemnats, que treballaven en diferents seus de la Seguretat Social a Sant Feliu de Llobregat i Albacete.

Els funcionaris feien servir la seva clau d'usuari per accedir a les dades confidencials dels usuaris i passaven als detectius tant informació sobre la filiació, com dades laborals i sobre la cotització dels afectats.

stats