Societat 19/02/2015

El Congrés rebutja la retirada del nou model universitari format per graus de 3 anys i màsters de 2

Una moció del PSOE instava al govern espanyol a retirar el decret

Europa Press
1 min
wert

BarcelonaEl Ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous, amb els vots del PP, la moció del PSOE que instava el Govern espanyol a retirar el decret de 3+2 o de flexibilització de graus universitaris.

En canvi, sí han donat suport al PSOE, tot i que de manera insuficient perquè la iniciativa surti endavant, l'Esquerra Plural, PNB, UPyD;¡ mentre CiU s'ha abstingut en la votació.

La portaveu d'Universitats del PSOE al Congrés, Angelina Costa, ha acusat el govern espanyol i el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, de voler "posar una catifa a les universitats privades, que neixen com bolets i algunes amb qualitat molt discutible".

Per aquesta raó, ha demanat al ministre d'Educació que derogui el decret que, segons la seva opinió, "deteriora la qualitat de l'ensenyament superior i devalua el títol de grau".

Necessari per Catalunya

D'altra banda, el diputat de CiU Martí Barberà ha apuntat que la flexibilitat del sistema universitari era "necessari per a Catalunya" i ha destacat que aquest sistema atorga més autonomia al sistema universitari català.

Mentrestant, des d'UPyD, el seu portaveu d'Universitats, Carlos Martínez Gorriarán, sí ha donat suport al PSOE en la moció perquè "perjudica la unitat del sistema educatiu si a partir d'ara cada universitat farà el que li sembli" i pensa que amb aquesta reforma hi haurà universitaris amb títols de primera i de segona.

Caridad García Álvarez, de l'Esquerra Plural, ha assenyalat que el món de l'educació portava "tres anys de Passió" i ja tenia ganes de saber si finalment "arribarà la Resurrecció" per recuperar el sistema a Espanya. "Hem arribat a la pel·lícula de Casablanca, només que canviem París per Anglaterra", ha postil·lat.

stats