Societat 02/11/2018

El consell de ministres aprova una norma per allargar la vida dels aparells elèctrics

El nou Reial Decret vol promoure la reutilització i la transició cap a una economia circular

Efe
1 min
Carmen Calvo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

MadridEl govern espanyol ha aprovat una norma per facilitar la reutilització en el mercat secundari d'aparells elèctrics i electrònics i agilitzar la "transició cap a una economia circular", segons ha informat el ministeri per a la Transició Ecològica en una nota de premsa. El reial decret aprovat avui en el consell de ministres modifica la norma anterior, del 2013, que incorporava a la legislació espanyola la directiva europea sobre restriccions en la utilització de determinades substàncies perilloses en aquest tipus d'aparells.

La finalitat de la modificació és fer més fàcil les operacions que impliquen "la substitució de peces de recanvi, l'actualització de funcions o la millora de la capacitat", de cara a poder reutilitzar i allargar la vida útil dels aparells elèctrics i electrònics. D'aquesta manera, segons el ministeri, es promou que determinats aparells puguin mantenir-se en el cicle productiu i de consum més temps, tot limitant els residus que suposen".

El decret inclou altres modificacions, com ara l'exclusió dels òrgans de tubs que continguin plom, i aplica un conjunt de vuit directives europees en relació a l'exempció de l'ús de determinades substàncies.

stats