Societat 20/03/2012

8.000 litres de gasolina contaminen pous, piscines i animals a Santa Perpètua de Mogoda

Segons 'La Vanguardia', la companyia BP, propietària de la benzinera on es va produir aquest vessament, proposa segellar els pous contaminats i indemnitzar els veïns

Ara
1 min

BarcelonaUna quinzena de famílies tenen problemes als pous a la Cubeta de la Llagosta, a Santa Perpètua de Mogoda. Entre març i abril del 2011 van fer obres a una benzinera de BP i hi va haver un "lamentable accident per part dels operaris que treballaven en l'obra", segons explica la petroliera a 'La Vangurdia'. Es va foradar la canonada que connecta la descàrrega del camió amb el dipòsit d'emmagatzematge i es van vessar entre 8.000 i 9.000 litres de gasolina sense plom a l'aqüífer. Una anàlisi portada a terme per l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) va descobrir "benzè, toluè, etilbenzè i olor de dissolvent" a l'aigua i va assegurar que els nivells trobats superaven amb escreix l'estimació inicial de BP. La regidora de Medi Ambient de Santa Perpètua de Mogoda, Carme Araque, lamenta el comportament de l'empresa petroliera i diu que se senten "enganyats".

En una carta enviada el mes de març als veïns afectats, BP Oil Espanya ha demanat permís als propietaris per segellar els pous afectats i, a més, indemnitzar-los.

stats