Societat 19/07/2013

Les dues cooperants segrestades a Kènia han arribat a Madrid

Montse Serra i Blanca Thiebaut han aterrat a les quatre de la tarda a l'aeroport de Torrejón de Ardoz

Ara
1 min
Accés al domicili familiar de Montse Serra, a Palafrugell, on hi ha una gran expectació davant el retorn de la cooperant / EFE

BarcelonaMonserrat Serra i Blanca Thiebaut, les dues cooperants de Metges Sense Fronteres (MSF) alliberades ahir després de ser segrestades l'octubre de 2011 al nord de Kènia, es troben ja a l'estat espanyol, segons ha informat l'ONG en un breu comunicat.

Les cooperants han aterrat a les quatre de la tarda d'aquest divendres a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid, on han sigut rebudes pels seus familiars, segons MSF. Blanca i Monste han viatjat des de Djibouti a bord d'un avió de la força aèria, segons ha confirmat el president de Metges Sense Fronteres en una roda de premsa aquest migdia.

Les dues cooperants han sigut alliberades aquest dijous després de ser segrestades l'octubre del 2011 al campament de refugiats somalis de Dadaab, a Kènia, a 100 quilòmetres de la frontera amb Somàlia. Metges sense Fronteres (MSF) ha anunciat que totes dues "es troben en bon estat de salut i estan a l'espera de retrobar-se amb els seus éssers estimats al més aviat possible".

stats