Societat 06/11/2020

El Procicat prorroga 15 dies més el toc de queda nocturn, fins al 23 de novembre

Salut havia demanat l'ampliació de la restricció per consolidar la frenada de la velocitat del covid

Ara
1 min
Fotero / toc de queda

BarcelonaQuinze dies més de toc de queda. El Procicat ha acordat aquest divendres prorrogar durant quinze dies més les restriccions de moviments nocturns a Catalunya, segons han informat a l'agència Efe fonts del departament d'Interior. L'actual confinament acaba dilluns vinent i es preveu que l'ampliació es publicarà abans que venci el termini al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) amb el mateix horari establert, de 22 h a 6 h.

La conselleria de Salut havia proposat la pròrroga per consolidar les incipients dades que constaten una frenada de la velocitat de transmissió i de les que ja donen per superat el pic de la segona onada.

Mentrestant, continuen vigents els tancaments de bars, restaurants, centres d'estètica, teatres, cinemes i gimnasos, així com la limitació d'aforaments als comerços i supermercats, el tancament perimetral de Catalunya durant tota la setmana i el també tancament perimetral per municipis durant el cap de setmana.

Aquestes últimes mesures hauran de ser revisades a finals de la setmana que ve, ja que el venciment del decret que les va instaurar durant 15 dies es produirà divendres vinent.

Totes aquestes mesures han aconseguit que Catalunya hagi superat el pic de contagis de la segona onada i que la velocitat de propagació de virus hagi baixat d'1, a més d'estabilitzar el nombre d'ingressos hospitalaris, que aviat s'espera que s'apreciï també en el nombre de pacients greus ingressats a l'UCI.

stats