Societat 04/01/2021

El brot de covid-19 a la residència STS Salou causa sis defuncions i més de 140 positius

Vuit de cada deu residents de l'equipament s'han contagiat de coronavirus

Ara
1 min
Imatge d'arxiu d'una residència.

BarcelonaEl brot de covid-19 a la residència i centre sociosanitari STS Salou (Tarragonès) ja ha causat la mort de sis dels seus 134 residents, segons confirmen fonts del departament de Salut a l'ACN. Dues defuncions s'han produït al centre i les altres quatre a l'hospital. A més, segons les últimes dades disponibles, dissabte hi havia 107 residents positius, 91 dels quals al centre i 16 a l'hospital. D'altra banda, en aquest complex residencial del Tarragonès també hi ha 35 treballadors contagiats –set més que en l'últim recompte–. La setmana passada l'equipament va rebre la visita de Salut Pública i d'un equip d'atenció primària per valorar la seva situació.

La residència del mateix grup, STS, a Cambrils (Baix Camp) també va registrar dotze morts per coronavirus, segons va confirmar el departament de Salut a l'ARA. El brot es va identificar després d'un cribatge fet el 9 de desembre que va detectar un total de 44 usuaris i 16 treballadors de la residència infectats.

Tres morts a Solsona

Un altre focus de covid-19 detectat al geriàtric Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona, a Lleida, ha causat la mort de tres residents. Les dues últimes víctimes es van registrar diumenge a la matinada i els contagis ja afecten el 56% dels usuaris. Segons les últimes dades, hi ha 49 usuaris positius i 14 professionals infectats de coronavirus. L'últim balanç ha comptabilitzat deu nous positius, ara per ara asimptomàtics o lleus, que s'han traslladat a les zones vermelles.

El centre ha demanat l'activació de l'equip d'intervenció ràpida de la Generalitat i aquest mateix dilluns s'ha fet una primera visita de valoració de Salut amb una dotació dels Bombers, amb l'objectiu de determinar com es desinfectaran les instal·lacions.

stats