Societat 19/03/2020

Primeres condemnes per saltar-se el confinament: multen dos veïns de Tenerife que eren al carrer sense motiu

Tots dos es van negar a identificar-se als agents i un d'ells els va agredir

Montse Riart
1 min
Una patrulla de la Policia Nacional. / EFE

BarcelonaPrimeres condemnes judicials a l'Estat per saltar-se la mesura de confinament decretada arran de l'activació de l'estat d'alarma per l'emergència del coronavirus. Un jutjat de Tenerife ha multat dos ciutadans que estaven pel carrer sense cap justificació. Tots dos van negar-se a identificar-se davant dels agents que els van aturar i un d'ells va arribar a agredir un dels policies, segons ha explicat el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En el primer dels casos, el condemnat va admetre els fets i va acceptar dues multes, una de 360 euros per desobediència i resistència a l'autoritat i una altra de 120 euros per l'agressió lleu comesa a un dels policies. L'home també haurà d'indemnitzar-los. En el segon dels casos, la multa establerta és de 360 euros. El condemnat també va acceptar els fets.

Les dues multes judicials s'hauran de sumar a les sancions administratives que tramiti la Policia Nacional, per tant l'import que hauran de pagar els dos condemnats serà finalment més alt.

stats