Societat 30/12/2014

Cospedal, guardonada amb el premi Cor de Pedra per la seva "insensibilitat"

El premi, atorgat per l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, s'escull a través de les votacions dels ciutadans a les xarxes socials

Efe
2 min

L'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials ha atorgat el premi Cor de Pedra 2014 a la presidenta de la Junta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, per la "insensibilitat" i l'"obsessió per desmuntar polítiques socials".

Amb el 63% dels vots, la també secretària general del PP ha estat la guanyadora, seguida del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amb un 25%, i de la periodista Toñi Moreno, amb un 12%.

El guardó, que celebra la segona edició després de premiar l'any passat l'exministra de Sanitat Ana Mato, ha tingut la participació, a través de les xarxes socials, de prop de mil ciutadans, i distingeix les persones que mostren "més insensibilitat" i les que tenen unes opinions i actuacions que produeixen "més desemparament i patiment".

Amb aquest premi, els votants, segons expliquen els gerents dels Serveis Socials en una nota de premsa, han volgut reconèixer la "personal insensibilitat" de Cospedal i la seva "obsessió per desmuntar polítiques socials", amb especial dedicació a les dirigides als sectors més vulnerables, com les persones en situació de dependència o les famílies amb greus necessitats.

De Montoro s'ha destacat "la capacitat per impulsar retallades" en les polítiques socials i mesures d'austeritat, que "sempre fa recaure en els que menys tenen", mentre "desplega la seva prodigalitat amb les grans fortunes i amb sectors que han estat els culpables d'arruïnar el país".

A més, el fan responsable de la llei de reforma local, la qual consideren "una de les més nefastes per a la democràcia en general i per als serveis socials en particular".

La periodista Toñi Moreno, que va presentar el programa 'Entre todos' de TVE, ha estat nominada per "convertir el patiment humà en un espectacle mediàtic".

L'Associació demanarà una trobada amb Cospedal per fer-li lliurament del guardó, que consisteix en un trofeu que simbolitza un cor de pedra i un diploma acreditatiu.

Segons dades dels directors i gerents de Serveis Socials, Castella-la Manxa és la comunitat on més s'ha reduït la despesa en serveis socials en els dos últims anys, un 29,18%, amb una retallada pressupostària de més de 300 milions d'euros.

stats