Societat 17/02/2016

Crear 30.000 llocs de treball en 5 anys: la condició de Collboni per entrar al govern de Barcelona

El líder del PSC creu que si no hi ha pacte "la ciutat té risc de bloqueig"

Núria Martínez
1 min
El líder del PSC, Jaume Collboni, al dinar de la Cambra / PERE TORDERA

BarcelonaAssumir com a prioritat la creació de 30.000 llocs treball en 5 anys, la sisena hora d'anglès per als nens de primària i la rehabilitació urbana a gran escala. Aquestes són les condicions que ha posat el líder del PSC, Jaume Collboni, per entrar al govern de Barcelona, durant el Dinar Cambra que s'ha celebrat aquest dimecres, sota el nom 'Barcelona pot fer més'. En aquest sentit, ha expressat que l'obsessió de la ciutat i "la línia verda" per arribar al pacte amb Colau ha de ser "crear ocupació".

Collboni ha explicat que està disposat a formar govern amb BComú perquè si no la ciutat "té risc de bloqueig" i ha assegurat que el PSC està "a favor del canvi". "L'acord pot ser de referència a l'Estat i volem passar dels discursos a l'acció, sóc optimista", ha expressat el líder del PSC, que ha assegurat que el futur de la ciutat "estarà més al plenari que en el govern". No obstant, Collboni no ha donat cap detall sobre el calendari.

Sobre en quin punt estan les negociacions, Collboni ha explicat que parlen "més de polítiques que de polítics" i ha afegit que encara s'han de posar d'acord "en coses molt bàsiques". "Hi ha membres del govern que defensen el decreixement econòmic i nosaltres el creixement, ens trobem en un nivell molt conceptual", ha apuntat, i ha afegit que ell no farà "com Pablo Iglesias" perquè encara estan treballant en el pacte.

Per a Collboni, actualment Barcelona "pot fer més i ha de fer més" i considera que "podent anar a 120 km/h estem anant a 80 km/h".

stats